Serbian
English
German
Italian
pdf_icon
flash

GET OUR CATALOG

 
 
 

Од желба на основачот за барање на најквалитетни шумски плодови и потреба за ширење на пазарот се основа компанијата “BIMFOOD” d.o.o.
Долга работна традиција и модерна технологија на преработка и пакување ја прават  “BIMFOOD” d.o.o. една од лидерите за собирање, преработка, пакување и дистрибуција на печурки и останатите шумски плодови во реонот на Македонија и Балкан.
Во 2012 година BIMFOOD doo. се проширува и инвестира во најмодерна технологија за брзо замрзнување на производи (IQF) со набавка на проточен тунел со капацитет 2500 kg/h. Исто така изграден е и нов погон од 850 m/2,  и ја проширивме можноста за чување на замрзнати производи до 1000 тона роба со контролирана температура од -20C. Инвестицијата содржи и нова линија за преработка на пиперка, вишна, слива, кромид, тиквина, црн домат, домат и останати овошја и зеленчуци.
Капацитетот на преработка се зголеми на 8000 тона замрзната роба на годишно ниво.
“BIMFOOD” d.o.o. е синоним за квалитет и автентичност, благодареније на вниманијето во барање на најквалитетна суровина како и нејзина преработка со најмодерна технологија.
Денеска работиме и со давање на услуги: замрзнување, складирање, пакување и дистрибуција на производи за домашни и странски клијенти.

 

DOO “BIMFOOD”
P.Box 1
17
7500 Prilep, Macedonia
....................................................................
Location:
ul. Aleksandar Makedonski bb.
7500 Prilep, Macedonia
....................................................................
phone line:
+389 48 455 554
....................................................................
fax line:
+389 48 455 556
....................................................................
email address:
info@bimfood.com

Copyright © 2010 bimfood.com